Mer om mig

Mer om mig

Per Bentley


Jag har målat i hela mitt liv. Konst, arkitektur och design ger för mig en djupare känsla av glädje och välbefinnande och finns dagligen i mitt hjärta och sprider även uppskattning i min omgivning. Går gärna på konstutställningar och njuter och lär av alla färger som betyder så mycket. Glädjer mig gärna åt andra som lyckas och tar ofta intryck och finner inspiration för att utveckla mitt eget måleri.

Att måla är för mig som att experimentera. Jag målar med mycket starka intensiva färger från naturen och skildrar den verklighet som jag betraktar. Mina motiv väljs ofta från naturen då det finns så många upplevelser som måste målas och upplevas, samt betraktas och tolkas av andra. Jag målar ofta med mycket oljefärg för att skapa skiftningar och nyanser i mina målningar, vilket ger en fantastisk lyster åt målningen. Jag tycker det är viktigt med harmoni i målningen där alla färger lyfter fram motivet och i vissa fall "förskönar" verkligheten. Får man fram rätt färgkombination, dvs. när alla färgerna passar tillsammans är det på samma sätt som ett musikstycke som alla älskar. För mig är nog färgerna det viktigaste, men givetvis finns även motivet där som en del till viktig upplevelse från verkligheten.


Jag upplever friheten, oberoendet, färgerna i tillvaron som ger mig en härlig känsla av välbefinnande.

Jag började teckna i blyerts vid 6 års ålder för att sedan utveckla mitt måleri med akvarell. Har målat en hel del porträtt och även olika figurmotiv för att senare falla in helt på oljemålning. Jag experimenterade med olika tekniker, som bl.a. att måla med kniv för att sedan prova oljepastell och lära mig få lite "liv" i mina målningar. Detta är en bra teknik vid bl.a. blomsterstilleben för att få fram helt levande blommor. Jag fastnade för starka klara färger i stor omfattning för att få direkta ljusskiftningar i målningen.

På senare tid har jag även börjat arbeta med digital teknik och collage.


Already Love My Works? So what are you waiting for?


Let’s Make Something Great!


Mina allra första målningar


Här är mina allra första akvareller som målades under min skoltid 1977 - 1978. Det var då mitt intresse för måleri tog fart och jag började därefter att måla i enbart olja och utförde en hel del beställningsarbeten. Min första oljemålning var ett porträtt av Kojak under 1979.


Konst utställningar:


Konstutställning Spinneriet Lindome 21-23 april 2017.
Publicerad i 1340 ART MAGAZINE 2017 // Q3.
Publicerad på 1340gallery.com
Publicerad i Aesthetica Magazine, december 2017.

Publicerad i Svenska Dagbladet, februari 2020.


Utbildning:

Autodidakt.

Konst
Konst
Konst
Konst
Konst